Otok Lopud

Lopud se nalazi 7,5 NM od Dubrovnika, udaljen približno sat vremena redovnom brodskom linijom ili oko pola sata gliserom.
Tijekom dana postoji oko 6 brodskih linija, tvrtke Jadrolinija. Broj dnevnih linija poveća se tijekom ljetne sezone.

Naš tim može organizirati privatni prijevoz s aerodroma do La Ville, zajedno s našim partnerom. Cijena transfera iznosi oko 90 eura i traje oko sat vremena. Polasci su iz Gruške luke, a brodovi se prvo zaustavljaju na Koločepu (još jedan Elafitski otok) te potom na Lopudu.

tripadvisorfacebook

instagramKorisni linkovi:

Trajekt Jadrolinija

TZ Dubrovnik

TZ Dubrovnik Neretva

Ljetne igre
Kontakti:

+385 91 322 0126
contact@lavilla.com.hr
Iva Kuljevana 33
20222 Lopud
Dubrovnik, Croatia

Otok Lopud LaVilla

OTOK LOPUD

Otok Lopud, sa istoimenim mjestom, nalazi se sjeverozapadno od UNESCOvog grada Dubrovnika. Drugi po veličini od Elafitskih otoka, Lopud je smješten između Koločepa i Šipana, zbog čega se tijekom povijesti često nazivao Insula Media (lat. Srednji otok). Također i najrazvijeniji Elafit zauzima površinu od 4.63km, a na njemu živi oko 110 stanovnika.

Dva brda spojena su dolomitskom udolinom i omeđena Lopudskim zaljevom sa jedne te uvalom Šunj sa druge strane. Najviši vrh je Polačica, visoka 216m, a sjeveroistočni dio otoka je zbog velike strmosti posve nepristupačan. Lopudska obala dugačka je 11.5km, a 1.2km obale čine pješčane plaže.

Na južnoj strani otoka nalazi se popularna pješčana plaža Šunj. Približno jedan kilometar udaljenosti od mjesta Lopud, šetnja do Šunja vodi kroz samo srce otoka, pokraj groblja zanimljivog zbog povjesnih znamenitosti. Na obroncima ponad plaže Šunj nalazi se i crkvica Gospe od Šunja u kojoj se nalazi vrijedna zbirka umjetnina. Otočić Sv. Mihajla nalazi se na sjeverozapadnoj strani otoka.

Otok Lopud LaVilla

PARK

Park Giorgi-Mayneri, koji je ustanovila obitelj Mayneri, a lokalna ga zajednica vlastitim naporima već godinama održava, nalazi se odmah do La Ville. Usred stoljetnih stabala nalazi se oaza šetnica, kamenih i drvenih klupa, skulptura razbacanih oko bazenčića sa fontanom i zlatnim ribicama, u okružju raznovrsnog, a ponešto i egzotičnog bilja.

U park se ulazi direktno sa glavne rive, no naši se gosti mogu ušuljati i kroz privatni ulaz iz La Ville, kako bi mogli uživali u tristogodišnjim borovima i onom najboljem što priroda nudi! Užitak zagarantiran

Provjerite lokaciju LaVille i podatke u pdf-u.